From the concept to the trend

Digital trends 2017

LOCATIE Copper's Pub // ORA 16:00

Pentru cei care sunt mereu la curent cu ce se intampla in digital, conferinta aceasta va fi exact ce trebuie! Vezi in ce directie se duce anul 2017, care sunt ultimele trend-uri in social media si cum putem prevedea the next big thing.

Laurentiu Dumitrescu lucreaza in comunicarea digitala de aproape 15 ani. Digital Star a fost desemnta Agentia Anului la Internetics 2014 si este cea mai premiata agentie la IAB Mixx Awards. Agentia pe care o conduce este una dintre cele mai premiate agentii digitale din Romania in ultimii doi ani, castigand premii pentru creativitate si eficienta la mai multe festivaluri: Internetics, Effie Awards, IAB Mixx Awards, PR Award, Webstock, Mobile Awards si Mixx Awards Europe.

Mapping the city - Bucharest

LOCATIE Silver Church // ORA 16:00

Daca ai documenta viata unui oras, ai face-o toata viata ta? Exact asta a facut germanul Willy Pragher (1908-1992), un fotograf care a reusit sa surprinda Capitala in trei decenii diferite. Luam Masina Timpului si pornim din anii '30 (orasul interbelic), continuam cu anii '40 (rebeliune legionara, razboi, bombardamente) si ne oprim in anii '70 (epoca Ceausescu), intr-un Bucuresti in pragul cutremurului si al schimbarilor urbanistice majore. Willy Pragher a documentat orasul exact asa cum l-a perceput. Fara retușuri pe poze. Mostenirea lui e o arhiva foto-unicat, de o valoare documentaristica inestimabila. Trei epoci ale Capitalei se interpatrund cu trei epoci din viata lui Willy Pragher, vizitator intr-un oras in continua schimbare. Trei episoade care au marcat si orasul, si fotograful. Calatorim cu Willy Pragher tanar, adult si batran!

Cristi Radu explorează, documentează și promovează Bucureștiul de mai bine de 10 ani și are o abordare realistă, departe de clișeul expirat "Micul Paris". Ca parte a presei alternative/neconvenționale scrie articole online despre istoria și prezentul capitalei, face fotografie citadină și postează pe Instagram, ține prezentări, face tururi de oraș, expoziții, etc. Cristi îți arată ce nu știi despre București, un oraș pe care iubim să-l urâm.

Trends in TVC

LOCATIE Epic Pub // ORA 17:00

From the beginning to the end: TVC-ul ca un tot unitar, creativ si instrument al comunicarii. Vorbim despre trenduri, concept, insight, incadrari si elemente tehnice, pornind de la un task.

Khaled Mokhtar si-a inceput cariera de Video Director in urma cu 6 ani. Dupa ce a trecut prin web design si fotografie, Khaled a descoperit o pasiune arzatoare pentru regizat si montat videoclipuri, in special in aria muzicala. Dupa colaborari cu Radio 21 si Vibe FM, el a ajuns un nume de seama printre artistii muzicali romani si astfel au aparut videoclipuri precum: Antonia - Dor de tine, Inna - Cum ar fi?, Irina Rimes – Triology si multe altele.

Regie spot TV

LOCATIE Hidden // ORA 16:00

Cu totii ne imaginam atunci cand mergem pe strada si ascultam muzica ca "asta este soundtrack-ul meu". Si cu siguranta, cu totii ne imaginam sa traim intr-o lume de film sau reclama, cu fiecare detaliu pus la punct, fiecare sunet, obiect, fundal si persoana perfect integrate in poveste. La atelierul de regie spot TV poti afla what, where, when and who in lumea spoturilor TV. Un fel de 1.0.1, dar intr-o lume de poveste si din spatele camerei.

Dan Draghicescu este exemplul cel mai bun pentru cei care au nevoie de stimulul pentru a-si urma visurile. In advertising a lucrat la WPP(Grey and Ogilvy) si freelancing la Frank Group. Inca din 1998 a fost implicat in producerea a 350 de spoturi TV. Fapt ce l-a determinat ca in 2010 sa infiinteze propria companie de productie PINK STRIPE. Companie ce in 2011 a produs scurtmetrajul “Transylvania Girl” si in 2017 a lansat proiectul “The King who tricked Hitler” care a fost si selectat de catre History Chanel si premiat de Cinepolitica

ART DIRECTION 101

LOCATIE Dialogue Socialbar // ORA 12:00

Grid, culori primare, Photoshop si Illustrator sunt doar cateva dintre cele mai importante elemente pe care un Art Director trebuie sa le cunoasca. Pe langa asta, un portofoliu strasnic poate pune pe oricine intr-o lumina fantastic de buna. La atelierul ART DIRECTION 101, Tudor Cucu si Anamaria Benchea ne vor da cateva directi cu privire la construirea unui portofoliu si vom lucra impreuna pe un brief creativ.

Tudor Cucu si Anamaria Benchea

Ana Benchea, supranumita si "Mama la dragoni", senior art director la Momentum Worldwide-McCann Bucharest, s-a hotarat sa dezvaluie din secretele meseriei de art aspirantilor la titulatura de "creativ". De ce? Pentru ca i-a lipsit genul acesta de indrumare care poate face diferenta in traiectoria carierei daca apare la timpul potrivit. Din cei 10 ani de experienta in advertising (BTL, ATL, DIGITAL) si industrii creative conexe, a ramas cu povesti amuzante, foarte multi fosti colegi si pitch-uri importante castigate. A lucrat la campanii globale si nationale 360 pentru cei mai importanti clienti, in agentii mari si mici, la Ministerul Culturii, in tara si in Londra. In timpul liber face tot design, dar de obiect, printat la imprimante 3D pentru Kitsch.Store. Isi doreste sa devina un artist complet.

soCUCU, sau Tudor Cucu, face parte din cohorta “discipolilor hyper-tasking”. Fiind un “Digital Native”, parcursul dezvoltarii sale este marcat de numeroase experiente in domenii conexe dedicate industriei creative. Fost youngprenor(freelancer), in momentul in care cuvantul start-up a inceput sa prinda rezonanta, a lucrat pentru numeroase aplicatii UX&UI(Parking+Plus,Traderion,Treffn,etc.), ca mai apoi sa colaboreze si sa puna bazele unor proiecte de clothing (WINK&TRANSHUMANTA) si unul din primele proiecte de escape room(Real Room Escape). Concursurile de branding castigate au reprezentat oportunitati noi de a colabora long term, Bursa de Valori Bucuresti fiind unul din clientii cei mai mari.
Acum, Senior Art la Momentum Worldwide-McCann Bucharest, totodata in prag de diploma la arhitectura(UAUIM), scopul sau este sa experimenteze si sa-si perfectioneze abilitatile acumulate, in cadrul unor campanii globale cu un rezultat palpabil. Considera networking-ul cea mai buna resursa a dezvoltarii si este deschis sa-si impartaseasca atat cursul evolutiei sale, cat si tips&tricks despre ceea ce inseamna a fi self-taught.

*pentru participarea la acest atelier trebuie sa ai un minim skill in Photoshop si Illustrator, sa detii un laptop cu aceste programe instalate pe care sa il aduci cu tine la locatie si sa te inarmezi cu mult entuziasm

**cei care se inscriu trebuie sa trimita portofoliul lor existent la adresa advice@advicestudents.ro pentru ca Tudor si Anamaria sa dea un feedback live si sa va ajute sa va prezentati lucrarile intr-o maniera care sa va avantajeze

Formular inscriere - ziua 5

Inscrierile pentru prima zi s-au inchis!